Gerard Legeland is werkzaam als klassiek zanger, zangpedagoog, dirigent, korencoach en operadeskundige.
Hij dirigeert drie koren: het Hervormd Kerkoor ’s Gravendeel, een oratoriumkoor met 65 leden, het Utrechtse koor Nootabene -een veelal a capella koor van 40 personen- en tenslotte Octo+ dat bestaat uit een 8-tal gevorderde zangers. Hij geeft in het hele land workshops aan koren met betrekking tot stemvorming en presentatie. Ook organiseert en dirigeert hij meezingconcerten.
In de theaters geeft hij inleidingen en cursussen over opera. Als bassolist is hij te horen bij de koren.
Zanglessen volgt hij bij Jan Polak, als dirigent wordt hij gecoacht door Jos Vermunt.www.zingzang.nlCaecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium waar zij de diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde.Vervolgens studeerde ze enkele jaren bij Jan Wijn en volgde masterclasses bij Imogen Cooper, Horacio Gutierrez en Oxana Yablonskaja.
Caecilia maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles waaronder het Ophelia Trio. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duoconcours in Vierzon.
Naast het verzorgen van kamermuziekconcerten is Caecilia veelvuldig actief als begeleider: is repetitor is zij verbonden aan verschillende koren en begeleidde ze enige jaren de masterclass tijdens het Belcanto Festival en het Cellofestival in Dordrecht. Tevens verleende ze haar medewerking aan muziektheaterproducties van de Rotterdamse Opera en is werkzaam bij Muziektheater Hollands Diep.
Caecilia maakte samen met organist Gerben Mourik de cd ‘Feux de la nuit’ en met het Ophelia Trio de cd ‘Philomel’. Verder is zij momenteel bezig met de opname van een serie cd’s die zal verschijnen onder de titel ‘Voilà Viola’ met daarop werken voor altviool en piano.www.caeciliaboschman.nlBauwien van der Meer is derde generatie musicus. Haar grootvader Piet en moeder Lily Maclaine Pont werkten als violist in het Radio Filharmonisch Orkest; haar grootmoeder Cornelia Bijl de Vroe studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium bij Sem Dresden. Bauwiens vader was pianist Bauke van der Meer, 25 jaar lang repetitor bij de Nederlandse Opera. Haar reiswieg stond op het zijtoneel van de Stadsschouwburg te Amsterdam. Bauwien studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Sasja Hunnego, na haar studie Kunstgeschiedenis te hebben afgerond. Haar Master diploma behaalde ze aan de Nieuwe Opera Academie. Ze studeerde af met Alcina (titelrol) van H"andel. Sinds enkele jaren wordt Bauwien van der Meer gecoached door Margreet Honig. Voor deelname aan de postmasteropleiding voor hedendaagse vocale muziek van het VocaalLAB (nu Silbersee) kreeg ze een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Met dit ensemble heeft ze talloze wereldpremières gezongen en bijzondere muziektheaterproducties gemaakt, in binnen- en buitenland. De afgelopen drie jaar maakte Bauwien deel uit van het experimentele makerscollectief van het Kameroperahuis, waarin makers en performers samen tot actuele muziektheaterproducties komen, zoals in coproductie met de Nederlandse Reisopera Being Arthur (Guinnevere) en Ik Vertrek (hoofdrol). Bauwien van der Meer werkte met gerenommeerde pianisten en dirigenten als Ed Spanjaard, Richard Egarr, Etienne Siebens en Lucas Vis. Ze werkte met componisten als Richard Ayres, (hoofdrol The Cricket Recovers), Lucas Wiegerink, Louis Andriessen en regisseurs als Pierre Audi, Willy Decker en Floris Visser. Ze trad op bij festivals als Oerol, November Music, Holland Festival, Rotterdamse Operadagen, Dresdner Festival der Zeitgenossische Musik, Ruhrtriennale, Ultraschall Berlin het Cankarjev Dom Festival of Contemporary performing Arts. Bij opera Trionfo zong ze de goed ontvangen opera Owen Wingrave van Britten (Mrs. Coyle). In 2015 debuteerde ze bij de Nationale Opera (Mdma Cortese in Reimsreisje). Afgelopen december zong Bauwien van der Meer in een productie van regisseuse Jorinde Keesmaat en Nieuw Amsterdams Peil in Louis Andriessens opera Anaïs Nin/Odysseus Women (Syrene). Naast haar werkzaamheden op het operatoneel en in het oratoriumvak (met name met haar vocaal kwartet Quatre Bouches), vertolkt ze graag muziek uit het interbellum: In mei 2016 zong ze bij het programma Der Blaue Engel van het Vlaams Radiokoor liederen van Spoliansky en Holländer. Bauwien is ze vast lid van het Eisler Trio, dat recentelijk veelvuldig in de media was met net uitgekomen cd met eigen bewerkingen “In diesem Lande und in dieser Zeit”.

www.bauwienvandermeer.nlDe bariton Mitchell Sandler studeerde aan de universiteit van California te Berkeley waar hij in 1986 afstudeerde. Hij zong vijf jaar lang in Ensemble Chanticleer waarmee hij veel opnames heeft gemaakt. Hij vervolgde zijn studie barok solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn leraren waren Herman Woltman en Marius van Altena. In 1991 voltooide hij zijn conservatoriumopleiding.
Gearriveerd in Nederland - hij is inmiddels genaturaliseerd - werd Mitchell een veelgevraagd solist in oratoria en opera. Michel van der Aa maakte voor hem een rol in zijn nieuwe opera 'AfterLife', een opdracht van DNO en het Holland Festival, die in juni, 2006 in première ging. Ook bij DNO was Mitchell te horen als een van de Deputati Fiaminghi in Don Carlo van Verdi, en in 'Tea', de opera van Tan Dun. Recent verschenen cd's zijn 'Aci, Galatea e Polifemo' van G.F. Handel, in de rol van Polifemo, 'La Resurrezione, ook van Handel, met Contrasto Armonico o.l.v. Marco Vitale, en 'Dolci Sospiri', liederen, duetten en dansmuziek van Falconieri met het ensemble 'La Primavera'.
Mitchell Sandler is werkzaam bij het Groot Omroepkoor en het kwartet SongCircle. Mitchell is behalve zanger ook componist en arrangeur. Zomers geeft hij les in het kader van de 'La Pellegrina'' muziekcursussen in Tsjechië.www.mdsandler.com